Waarom kiezen voor Robuust?

Totale automatisering van je restaurant

Robuust is een totaaloplossing en zorgt ervoor dat alles binnen je restaurant beter verloopt. Het is niet alleen een kassasysteem, het is ook een urenregistratiesysteem, een roosterapplicatie, een voorraadbeheersysteem, enzovoorts, enzovoorts. Vanwege deze volledigheid biedt Robuust de mogelijkheid om een totaalbeeld van je restaurant te geven en dus bijvoorbeeld ook inzicht in de cashflow per dag.

We hebben Robuust vanuit de praktijk ontwikkeld voor ons eigen restaurant TotZo! in Zoetermeer, maar hebben ook gepilot met andere restaurants in Zoetermeer, zodat de software optimaal functioneert in verschillende restaurantconcepten. Lees onderstaand hoe we de software zelf ervaren en hoe het ons heeft geholpen om ons restaurant uit de rode cijfers te krijgen.

"Jordi kwam als operationeel manager van Restaurant TotZo! naar me toe met zijn handen in het haar. Op alle vlakken van het restaurant had hij geen inzicht. Geen inzicht in de wachttijden voor gasten - erg belangrijk voor het All you can taste concept van TotZo! -, geen inzicht in de voorraden, geen inzicht in de financiele cijfers. In feite had hij geen geen enkel instrument in handen om sturing te geven aan het restaurant. Stapje voor stapje zijn we toen de bedrijfsprocessen gaan automatiseren. Om te beginnen met het registreren van bestellingen en uitleveringstijden, het in- en uitklokken van het personeel en het kunnen inroosteren van het personeel. Dit hebben we vervolgens uitgebouwd tot een volwaardig kassa-, personeels- en financieel management systeem. We hebben gekeken wat voor pakketten er op de markt bestonden en vonden wat er wat aangeboden (1) te mager qua functionaliteit en (2) te duur voor wat het bood. Dus dan maar zelf ontwikkelen en het beter doen. We hebben Robuust vanaf eind 2019 in TotZo! draaien en het heeft zich bewezen qua stabiliteit en functionaleit. Volledige controle op de wachttijden van gasten, meer rust in de keuken, inkoop- en loonmarges die van ca. 40% zijn teruggebracht naar rond de 25%. Dus vonden we het tijd om het aan te bieden aan andere restaurants, want zelf zijn we ervan overtuigd: Robuust is vollediger, beter en goedkoper dan alle andere oplossingen in de markt!"
Wimpe
"Het mooiste aan Robuust vind ik dat ik realtime en vanuit iedere locatie alles kan bijhouden. Iedere dag kan ik direct zien hoe we in de maand ervoor staan qua inkoop- en loonkosten t.o.v. de gedraaide omzet. Grip op die marges is het allerbelangrijkste voor een restaurant en Robuust biedt die grip realtime! En als ik een avond niet op de zaak ben kan ik vanuit huis zien hoe de bonnen worden afgehandeld en of alles operationeel lekker draait. Hetzelfde geldt voor de voorraden. Iedere dag wordt het voorraadniveau bijgewerkt op basis van de bestellingen van de vorige dag en dus kan ik vanuit Robuust zien hoe bv. de dranken voorraad erbij staat. Niet dat dat nu echt meer nodig is, want door Robuust heb ik het inzicht gekregen hoeveel er per week doorheen gaat en hoe stabiel die cijfers in feite zijn. Heel soms worden we geconfronteerd met een uitzonderlijke avond, maar sinds Robuust komt het vrijwel niet meer voor dat we Nee moeten verkopen. Ook heb ik sinds het gebruik van Robuust exact inzicht in de marges per gerecht en kunnen we bij het samenstellen of aanpassen van de kaart de juiste balans vinden tussen kwaliteit en kosten. En we hebben ook wat gave extra's ontwikkeld, zoals het kunnen instellen van MEP- en HACCP takenlijsten, die ik per dag kan toekennen aan de verschillende medewerkers. Via hun eigen telefoon krijgen ze dan een takenlijstje en kunnen ze deze afvinken."
Jordi
"Via Robuust krijgen we bonnen nu direct via het scherm binnen in de keuken op volgorde van bestelmoment en kunnen we precies zien hoe lang iets in de wacht staat en hoe lang we met een bon bezig zijn. Een bon kunnen we starten en van een gestarte bon kunnen we de gerechten die klaar zijn afvinken. Ook biedt Robuust ons de mogelijkheid om een dagprognose te maken. We vullen dan 's middags het verwachte aantal couverts in en krijgen dan een voorspelling van de te verwachten hoeveelheid gerechten. Daar stellen we dan de MEP op in. Inmiddels weten we de aantallen wel uit ons hoofd, maar af en toe een check met de prognose helpt wel. Op vrijdag- en zaterdagavond is het nog steeds af en toe chaos, maar het is nu wel gecontroleerd. En ook handig is dat we Robuust als receptenboek kunnen gebruiken bij het inwerken van nieuwe koks. Per gerecht kun je de receptuur opnemen en voor de meeste gerechten vullen we dat ook in. Scheelt weer bij het inwerken."
Mark
Kok
"Robuust werkt super makkelijk als bestel- en kassasysteem. Aan de tafels nemen we bestellingen op met onze eigen smartphones. Of gasten kunnen dat zelf doen via het scannen van een QR-code. Ze kunnen dan de bestelling direct zelf plaatsen, de bediening roepen of de rekening direct opvragen. Ik sta zelf vaak achter de bar en zie direct als iemand de bediening roept. Of wil betalen. De kassa voor het afrekenen is ook erg eenvoudig en compleet. Een knop voor het printen van de bon en als iemand wil betalen een Betaalknop, waarbij we de betaling invoeren. En uiteraard de mogelijkheid bij een tafel om de tafel te verplaatsen, bij een gang of de rekening de gerechten en drankjes aan te passen, het kunnen toevoegen van kortingen en splitsen van de rekening. "
Julian
Medewerker bediening

Robuust Software

Phone: 06 23366154
Email: info@robuust-software.nl